Typer af leasing

Leasingtyper med flexleasing

Andersen Leasing er konstant på forkant med mulige leasingtyper, så du får den bedste løsning uanset behov.

Flexleasing er samlebetegnelsen for vores leasingløsninger, der bl.a. inkluderer sæsonleasing, deleleasing (splitleasing) og erhvervsleasing. Flexleasing er bl.a. attraktivt, fordi du kun betaler registreringsafgift forholdsmæssigt - og kun i den periode, du bruger bilen. Vi opdeler flexleasing i tre typer, som du kan blive klogere på her.

Privat- & erhvervsleasing Splitleasing Sæsonleasing
 

Reducer afgift med leasing
Den danske registreringsafgift på biler – og særligt på eksklusive biler med høj anskaffelsespris – gør forskellige former for leasing attraktiv sammenlignet med et bilkøb. Køber du en eksklusiv bil i Danmark, bliver du pålagt en afgift på ca. 180% samtidig med, at værditabet er stort. Denne afskrivning kan reduceres med leasing som finansieringsform.

Flexleasing vs. køb af bil med registreringsafgift 
Når du køber bil med normal dansk registreringsafgift, så er en stor del af værditabet afgift. Når du flexleaser falder bilen stadig i værdi, men vi kender til gengæld afskrivningen på selve registreringsafgiften. På biler som er fyldt 3 år er afskrivningen på registreringsafgiften kun 6% pr. år + lidt rente til SKAT. Derfor er værditabet ved flexleasing mindre end ved normal køb af en bil på dansk registreringsafgift.

Tre muligheder efter endt leasingperiode
Du kan overordnet gøre tre forskellige ting efter leasingperioden:

 

  1. Forlænge leasingkontrakten
  2. Sælge bilen. Markedet for bilen uden afgift er betydeligt større end markedet for biler med registreringsafgift.
  3. Tredje scenarie er, at du betaler den resterende afgift – og beholder dermed bilen med et traditionelt ejerskab uden leasing

 

Privatleasing & erhvervsleasing

– fleksible besparelser 

De fleste vælger enten privat- eller firmaleasing, hvor en luksusbil med et par år på bagen bliver flexleaset i f.eks. to til tre år. Perioden vælger du selv, men flexleasingaftaler på mindst to år er typisk økonomisk attraktive. Du vælger selv, om du køber en bil uden afgift (f.eks. ved import) eller får os til at finde samt evt. transportere og klargøre en bil til dig. Du vælger også selv, hvad der skal ske med bilen efter leasingperioden. Dog er det mest fordelagtigt, at momsen ikke er indbetalt på bilen, når den skal flexleases.

Du vælger også selv, hvor mange kilometer du vil køre, samt hvem der kører i bilen. Du kan altså sagtens låne bilen ud til familie og venner.

Splitleasing

 – spar beskatningen af fri bil 

Kunne du tænke dig at slippe for beskatningen af fri bil – og samtidig spare penge for virksomheden? Så er splitleasing måske en god idé for dig, der kører både privat og arbejdsrelateret. Leasingmodellen, der også bliver kaldt deleleasing, er især fordelagtig, hvis du kører mindst 60 % erhverv og max. 40 % privat. Vi splitter kontrakten op i to identiske leasingaftaler til både dig og firmaet. 

Det er en endnu større fordel, hvis du har eget firma. På den måde kan du nemt bruge samme bil til både firma- og privatkørsel. Da bilen kører på splitleasing, slipper du for at blive beskattet af fri bil – hvilket du ellers skal med en normal firmabil. Splitleasing kræver, at du først vurderer, hvor meget du kører i hhv. privat- og firmaregi. Hvis din fordeling taler for splitleasing jf. ovenfor, så bør du vælge denne. Derefter opretter vi en elektronisk kørebog med en GPS, der registrerer kilometerfordelingen. Det er ret simpelt – og du sparer penge på drømmebilen.

Sæsonleasing

 – drømmen bliver til virkelighed  

Sæsonleasing er for dig, der vil ud og køre i drømmebilen i en begrænset periode. Sæsonleasing er flexleasing, hvor du selv bestemmer leasingperioden. Du betaler dermed kun for et vist antal af årets måneder for bilen. Du betaler også kun en del af registreringsafgiften – og kun i den periode, du bruger bilen. Du kan med andre ord f.eks. køre en åben Lamborghini om sommeren – og alternativt en firehjulstrækker eller eksklusiv stationcar i vinterhalvåret.

Det er op til dig, om du selv vil finde drømmebilen eller få os til at finde den – vi har erfaringen og et netværk der gør, at vi ofte er i stand til at finde biler ud fra specifikke præferencer. Transport, klargøring mv. bestemmer du også selv, om vi skal ordne for dig.